About Me

THIS SITE IS UNDER CONSTRUCTION

Saturday, May 12, 2012

វិធី​ចម្អិន​អាហារ​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​

អ្នក​ដែល​ចម្អិន​អាហារ​ដោយ​ខ្លួនឯង ឆាប់​ស្គម​ជាង​អ្នក​ដែល​ទៅ​ទទួលទាន​អាហារ​ខាងក្រៅ ហើយ​បើ​អ្នក​ចម្អិន​អាហារ​ដោយ​វិធី​ដូចខាងក្រោម​នេះ អ្នកនឹង​បានទទួល​ទាន​ឆ្ងាញ់​ដូចដើម ប៉ុន្តែ បរិមាណ​ជាតិ​ខ្លាញ់ ថយចុះ​ដល់​ទៅ​ពាក់កណ្តាល ។​
១-​ចំហុយ មុន​បំពង : ជា​តិច​និក​ពិសេស​ដែល​ចុងភៅ​តាម​ភោជនីយដ្ឋាន​ធំៗ​ចូលចិត្ត​ប្រើ ពេល​ចំហុយ​សាច់​រហូត​ឆ្អិន​ហើយ ពេលវេលា​ក្នុងការ​បំពង នឹងមាន​រយៈពេល​ខ្លី ធ្វើ​ឲ្យ​មិន​បៀម​ខ្លាញ់ ទទួលទាន​ច្រើន​ប៉ុនណា ក៏​មិន​ធាត់ ។​

២-​អាំង ជំនួស​ការចៀន ឬ​បំពង : បន្លែ​មួយចំនួន គ្រាន់តែ​អាំង គឺមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ មិន​ថា​ការ៉ុត ស្នូលពោត ល្ពៅ ទំពាំង​បារាំង ត្រប់វែង ហើយ​បើ​យកមក​អាំង​ជាប់​នឹង​គូទ​ខ្លះ​វិញ ក្រៅពី​ជួយ​ឲ្យ​ឆាប់​ឆ្អិន ហើយ​ថែម​ជាការ​រក្សា​គុណ​តម្លៃ​អាហារ ឲ្យ​នៅក្នុង​បន្លែ​ពេល​លក្ខណៈ ។​
៣-​ហាន់​ជា​ចំណិត​តូចៗ : បើ​ហាន់​បន្លែ ឬ​សាច់​ជា​ចំណិត​តូចៗ​ដាក់ចូល​បំពង វា​នឹង​ជួយ​ឲ្យ​ឆាប់​ឆ្អិន​ជាង​ដុំ​ធំៗ ដែល​ជួយ​សន្សំសំចៃ​ពេលវេលា​និង​ការពារ​ការ​បៀម​ប្រេង​ទៀតផង ។​
៤-​ចៀន​ដោយ​ទឹក : អាហារ​ដែល​ឆាប់​ឆ្អិន​មួយចំនួន មិនចាំបាច់​ត្រូវ​ចៀន ដោយ​ប្រុង​ឡើយ​ដូចជា ស៊ុត សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់​បន្ទះ សាច់ក្រក ការចៀន​ដោយ​ទឹក នឹងមាន​កាឡូរី​ទាប​ជាង​ចៀន​ដោយ​ប្រេង ជិត​ពាក់កណ្តាល​ឯណោះ ។​
៥-​ក្លាស្សេ​ទឹក​ស៊ុប​ក្នុង​ទូទឹកកក : ស៊ុប​ដែលមាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់ និង ប្រែក្លាយជា​អាហារ​ខ្លាញ់​ទាប ដោយ​ការយកទៅ​ក្លាស្សេ​ក្នុង​ទូទឹកកក ១ ម៉ោង​ពេល​ស៊ុប​ត្រជាក់ ជាតិ​ខ្លាញ់​នឹង​រឹង​ជា​ដុំ អណ្តែត​នៅ​ផ្ទៃ​ខាងលើ បន្ទាប់មក អ្នក​អាច​ដួស​ដុំ​ខ្លាញ់​នោះ​ចេញ មុននឹង​យកទៅ​កម្តៅ ។​
៦-​ប្រើ​ខ្ទះ​ល្អ : ខ្ទះ​ល្អ​ដែលមាន​ស្រោប​សារធាតុ Teflon ដែល​ជួយ​មិន​ឲ្យ​ជាប់​បាត់​ខ្ទះ ទើប​មិនចាំបាច់​ប្រើ​ប្រេងឆា​ច្រើន​ក្នុងការ​ឆា ឬ​បំពង​ដែល​ជួយ​សន្សំ​ទាំង​ប្រេង និង​កាឡូរី៕

No comments:

CASINO





MOBILE MAGAZINE